“Cu onoarea mea nereperata cum ramane” – este intrebarea pe care si-ar putea-o pune politistii din Dambovita, suspendati doi ani si jumatate dupa ce au oprit-o in trafic pe judecatoarea Elena Turcu.

Afirmatia ii apartine sefului Directiei Rutiere din IGPR vizavi de sentinta instantei in cazul magistratului dambovitean. Comisarul sef Lucian Dinita nu comenteaza decizia judecatorilor insa nu este de accord ca politistii care isi fac datoria sa aiba de suferit din cauza pozitiei unor oameni influenti. Atitudinea si comportamentul politistilor de la rutier naste uneori controverse insa atunci cand oamenii legii isi fac datoria nu trebuie sanctionati asa cum s-a intamplat in cazul Turcu.  

Politistii care actioneaza in strada ar trebui sa fie cartea de vizita a Ministerului si tot ei ar trebui sa fie si protejati pe masura pentru ca sunt dintre cei mai expusi, apreciaza seful Directiei rutiere. Comisarul sef Lucian Dinita considera ca, pe de o parte, cei care dirijeaza si controleaza in trafic sunt victimele unor soferi care din teribilism ori din alte motive reactioneaza violent, iar pe de alta parte suporta interventiile oamenilor cu influenta ori cu bani. La Buzau, astazi seful Directiei rutiere dar si cel al serviciului prevenire din cadrul DGA au participat la o instruire a politistilor de la serviciul rutier in cadrul programului de actiune si atitudine al politiei rutiere 2010- 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.