_MG_6072
Ziarul Opinia a împlinit 25 de ani de existență. Un sfert de secol de presă buzoiană a fost prilej de sărbătoare, zeci de colegi jurnaliști răspunzând ”prezent” la evenimentul organizat la Consiliul Județean Buzău.
Printre cei care au participat la marcarea a 25 de ani de la înființarea cotidianului Opinia s-au numărat Sabin Orcan, Ionuț Apostu, Dan Dinu, Aurel Burlacu, Dorin Ivan, Titi Petre, Gabriel Costianu și Adrian Bîscă, dar și Cătălina Jingoiu, Antonia Ioniță, Doru Ioniță, Corina Răchițeanu, Auraș Tereacă ori Ciprian Sterian și Florin Zafiu. Jurnaliști mai noi sau cu mai multă experiență în tainele scrisului, cu toții au sărbătorit 25 de ani de existență a cotidianului, pe de altă parte, evenimentul fiind și un prilej pentru a expune puținilor politicieni prezenți la întrunire problemele cu care se confruntă mass-media, în vremuri în care ziarele care mai pot ieși pe tipar pot fi numărate pe degete.
Dacă de partea jurnaliștilor, prezența a fost numeroasă, de partea politicienilor și ei invitați la dezbaterea despre presa liberă, prezența a fost mult mai redusă.
Au fost prezenți doar consilierul județean Emilian Drăgoi, secretar general al organizației județene a Partidului Național Liberal, precum și liderii organizațiilor județene PLR, Gheorghe Vlase, și PP-DD, Silviu Roșioru, fostul senator și prefect de Buzău Ion Vasile.
În cadrul evenimentului, s-au depănat amintiri despre munca în redacția Opinia, despre fondatorul ziarului, maestrul Corneliu Ștefan și despre felul în care ziarul a reușit să ducă mai departe moștenirea marelui ziarist.
De asemenea, jurnaliștii prezenți la eveniment au regretat public lipsa politicienilor de la dezbatere întrucât ar fi fost un bun prilej de a le cere reglementări legale care să evite aberații precum tripla impozitare a unei ediții print: prin publicitate, prin conținut și prin vânzare.
Redacția Jurnalul de Buzău urează viață lungă cotidianului Opinia și mult succes celor care lucrează la această publicație și care trudesc zilnic pentru a-i informa corect și la timp pe cititori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.