directia-ecAnii trecuti, in primele zile ale anului, ghiseele Directiei de Taxe si Impozite erau luate cu asalt de sutele de persoane, in special  de pensionarii care vroiau sa scape de grija taxelor si impozitelor locale dar sa si beneficieze de o reducere la plata acestora pe intreg anul. Zile intregi sutele de persoane se calcau in piciare la cozi uriase si chiar oamenii erau nemultumiti de faptul ca nu se suplimenteaza personalul la ghisee.

Cu timpul, aceste cozi s-au subtiat, sutele de persoane s-au transformsat in zeci de persoane, iar in acest an numarul acestora a fost si mai mic. Buzoienii nu s-au mai inghesuit sa-si plateasca taxele inca din primele zile ale anului. Contribuabilii sunt insa asteptati la ghiseele Directiei de Taxe si Impozite pentru a-si achita impozitele pe case, mijloace de transport sau terenuri, dar si amenzile si alte taxe ramase neplatite de anul trecut.

Acest lucru nu demonstreaza decat un lucru: buzoienii nu mai au bani sa isi palteasca darile catre Primarie, lucru recunoscur si de putinii oameni care au trecut in aceste zile pragul Directiei de Taxe si Impozite.

”Anii trecuti era prapad. Chiar si in 2012 si in 2013, stateam cu orele la cozi sa platesc tot ce aveam de platit. In acest an intentionat am intarziat cateva zile ca sa nu mai pierd timp pe la cozi. Ma intalneam cu vecini, cunoscuti si stateam cu orele la cozi aici, dar acum vad ca s-a schimbat treaba. Vorbeam cu cativa cunoscuti care imi spuneau ca nu mai au bani. Prefera sa vina sa plateasca in mai multe transe pentru ca nu mai au bani. E drept, e buna reducerea dar daca omul nu mai are bani sa dea tot dintr-o data, ce sa faca?”, ne-a declarat Andrei Stefan, un buzoian intalnit pe treptele Primariei Buzau.

Dupa 1 aprilie, conform legii, buyoienii care nu isi vor plati la zi taxele si impozitele vor plati majorari de intarziere in cota de 2% pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare. Reprezentantii Primariei Buzau se asteapta ca multi locuitori sa isi achite taxele si impozitele locale in prima parte a anului, pentru a beneficia de reducerile oferite. Ghiseele Directiei de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Buzau vor fi deschise de luni pana joi, de la ora 8 pana la ora 16.30, iar vineri, pana la ora 14.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.