Anul trecut, după apariţia legii referitoare la preluarea pădurilor aflate în intravilan de către unităţile administrativ teritoriale, Primăria Buzău a demarat demersurile pentru recuperarea Pădurii Crâng. Săptămâna trecută au început procedurile de predare-primire între Romsilva şi Municipalitate.

Odată cu apariţia, anul trecut, a legii care reglementează preluarea pădurilor din intravilanul localităţilor de către primării, Buzăul a demarat procedurile necesare pentru retrocedarea pădurii Crâng.

Potrivit normelor metodologice, Primăria trebuie să întocmească dosarul pentru transferul proprietăţii de la Romsilva către Municipiu şi va face o ridicare topografică a întregii suprafeţe a pădurii.

În termen de doi ani de la apariţia hotărârii de Guvern, Primăria are obligaţia să întocmească proiectul de transformare a întregului Crâng, în suprafaţă de aproximativ 198 de hectare, în pădure-parc.

În următorii 5 ani este obligatoriu ca proiectul să fie aplicat la nivelul municipiului iar Crângul să devină unul dintre cele mai atractive obiective din oraş, dar şi din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.