În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, a crescut numărul semnificativ numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată. Peste 50 de buzoieni au fost cazați în centrele speciale amenajate de autorități. În schimb, scade cifra persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Dacă ieri erau raportați 4.656 de buzoieni, astăzi au fost anunțați 4.534, explicația fiind că, între timp, pentru mulți a expirat perioada de 14 zile de autoizolare la domiciliu.

„Astăzi, 30 martie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 206 de persoane se află în carantină, 4534 de persoane sunt izolate la domiciliu. Menționăm că starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 100 de jandarmi, 289 de polițiști, 124 de polițiști locali și 48 de lucrători din cadrul MApN.

Pe întreg teritoriul județului Buzău au acționat peste 100 jandarmi buzoieni alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgență, dar și pentru îndeplinirea atribuțiilor ce revin structurii prin Lega 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române. Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat judetul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.”, se precizează în comunicatul transmis de Prefectura Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.