epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Direcţia de Sănătate Publică din Buzău a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca după ce, miercuri, trei paciente au fost confirmate cu noul coronavirus.
Este vorba despre două femei care erau internate în Secţia exterioară de la Ojasca şi o a treia pacientă, din Secţia de Psihiatrie Cronici a unităţii din Săpoca.
Pacientele din Secţia Ojasca au fost transferate în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Pacienta din Secţia de Psihiatrie cronici a fostinternată în Spitalul Judeţean Buzău.
Ulterior, patru cadre medicale din secţia Ojasca au ieşit pozitive la COVID-19. Este vorba despre două asistente, o infirmieră şi un supraveghetor.
În urmă anchetei, epidemiologii au descoperit peste 70 de contacţi ai celor şapte cazuri confirmate cu coronavirus, atât angajaţi ai spitalului cât şi pacienţi. Unii au fost deja testaţi şi se aşteaptă rezultatele testelor, alţii sunt monitorizaţi.
În judeţul Buzău au fost confirmate, vineri, 29 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, judeţul ajungând la un total de 883 de bolnavi de la debutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.