Autoritățile sanitar veterinare se tem că pesta porcină africană ar putea face curând ravagii în rândul efectivelor de porci din județ. Specialiștii susțin că un vârf al îmbolnăvirilor s-ar putea înregistra în vara acestui an.
”Comparativ cu anii trecuți și având în vedere temperaturile de afară, lucrurile sunt într-o oarecare stare de echilibru sub aspectul evoluției pestei la Buzău. Dar nu pot să uit iarna lui 2019, luna ianuarie, când toata lumea, vorbea în cărți că iarna pesta iși reduce mult incidența. La noi au fost atunci foarte multe focare. Suntem în monitorizare permanentă. Totodată, mă gândesc cu reținere la vara care va să vină știut fiind că aprecierile specialiștilor fac referire la un potențial epidemiologic ridicat cam în al doilea, al treilea an de evoluție a pestei porcine africane”, a declarat Ciprian Botezatu de la DSVSA Buzău.

Numarul cazurilor de pestă porcină africană din judeţul Buzău a ajuns la 6, după îmbolnăvirile  înregistrate la Cochirleanca, la Căneşti, Gherăseni şi Nehoiu.
De asemenea, numărul cazurilor de pestă porcină la mistreţi a ajuns la 28, în județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.