Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, a ieşit din închisoare în această după-amiază. Bîgiu beneficiază de liberarea condiţionată, decisă de magistraţii Judecătoriei Focşani. Timp de mai bine de doi ani, Cristi Bîgiu se va afla sub supraveghere.

Săptămâna trecută, Judecătoria Focşani a dispus liberarea condiţionată a lui Cristi Bîgiu, decizie care nu a mai fost atacată, astfel că, în această după-amiază, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a ieşit din închisoare.

Din decembrie 2014, Bîgiu a petrecut aproape o jumătate de an în arest preventiv, apoi a revenit la şefia Consiliului Judeţean, funcţie din care şi-a dat demisia în noiembrie 2015. A fost condamnat definitiv în decembrie 2016, în primul său dosar de corupţie, acuzat că ar fi primit mită 95.000 de lei pentru favorizarea unei firme de consultanţă, la elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului. În timp ce se afla în Penitenciarul Focşani, Bîgiu a mai primit o condamnare, de doi ani cu executare, într-un alt proces, însă pedepsele au fost contopite.

De menţionat că instanţa a mai dispus pentru Cristi Bîgiu un termen de supraveghere până în luna septembrie a anului 2021, perioadă în care orice faptă ilegală i-ar atrage revenirea în închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.