Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, rămâne în libertate. Contestaţia DNA la eliberarea sa condiţionată a fost respinsă, miercuri, la Tribunalul Vrancea. „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi (…)”, se menţionază în soluţia pe scurt a Tribunalului Vrancea.

Eliberat condiţionat pe 6 februarie din Penitenciarul Focşani, Bîgiu a aflat în martie că DNA a depus la Tribunalul Vrancea o contestaţie ce vizează decizia luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Focşani. Bîgiu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani în decembrie 2016, având de executat o condamnare de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită.

Pe 6 februarie 2019, instanţa a decis eliberarea lui condiţionată, dar şi ca fostul şef al CJ Buzău să se afle sub permanentă suprave­­ghe­re pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021. Cristi Bîgiu a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat la instanţa de fond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.