În perioada premergătoare, cât și în timpul Sărbătorilor Pascale se vor  desfăşura acţiuni de control privind calitatea şi modul de  comercializarea a produselor specifice sărbătorilor pascale. Vizate sunt  carnea preambalată şi produsele din carne, ouă, vopsea de ouă,  produse de patiserie,  peşte şi produsele din peşte precum și vin.

La produsele de carne preambalată, inclusiv carne de miel şi produse din carne precum și la pește la produsele din pește preambalate se va urmări respectarea temperaturilor  la păstrarea şi expunerea cărnii în vederea comercializării. În ce privește  ouăle de consum se au în vedere respectarea temperaturilor la transport, păstrarea, expunerea şi comercializarea ouălor în locuri neautorizate.

La vopsea de ouă, OPC Buzău va verifica încadrarea coloranţilor în lista celor admişi, normele privind aditivii alimentari destinaţi utilizării în produsele alimentare pentru consum uman  precum și comercializarea în locuri neautorizate.

Controlul comisarilor va mai urmări starea ambalajelor; încadrarea în cantitatea netă sau volumul net declarate de producător; încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.