Culturile de grâu şi rapiţă semănate pe circa 60.000 de hectare de teren agricol în judeţul Buzău în toamna anului trecut au răsărit neuniform, iar gerurile din această lună le-ar putea compromite.

„Nu putem vorbi de seceta propriu-zisă, să nu ne alarmăm deocamdată, datorită revenelii din sol s-a reluat procesul de vegetaţie, iar acolo unde culturile nu ieşit, continuă procesul de răsărire”, a declarat directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Buzău, Cosmin Florea.

Potrivit sursei citate, ploile din ultima perioadă, deşi slabe cantitativ, precum şi temperaturile pozitive au permis prelungirea campaniei de lucrări agricole chiar şi în ianuarie, ceea ce a dus la creşterea suprafeţelor de teren arate de la 90.000 la 115.000 de hectare.

„Din păcate, la rapiţă seceta din prima perioadă a toamnei nu a permis pregătirea corespunzătoare a terenului şi semănarea întregii suprafeţe propuse. Cred că vor fi pierderi de circa 30% din producţie, dar în cele mai multe locuri plantele au format deja trei perechi de frunze adevărate şi au şanse mai ridicate de a depăşi îngheţurile din această iarnă”, a mai spus şeful DADR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.