Municipiul Buzău face primii paşi în vederea fluidizării traficului rutier. Este vorba despre punerea în practică a unui proiect cu fonduri europene, derulat prin Agenţia de Dezvoltare Regională „Sud-Est”.

Proiectul, primul de acest gen în judeţul Buzău, vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulaţiei, prioritizarea transportului public în comun şi reducerea poluării.
Proiectul va schimba radical traficul rutier în municipiul Buzău. În 24 de instersecţii din oraş se vor instala camere video performante.
Totodată, se va realiza un control riguros asupra tuturor autoturismelor care vor intra în municipiul Buzău. Un centru de monitorizare a traficului va fi amenajat în actualul sediu al Stării Civile, de pe B-dul Nicolae Bălcescu.
Realizatorii proiectului dau asigurări că şi transportul de călători din municipiul Buzău va devein mult mai eficient.
Proiectul de management al traficului rutier din oraşul Buzău va beneficia de o finanţare europeană în valoare de 23,6 milioane de lei şi va deveni funcţional din primăvara anului viitor. Primăria Buzău va asigura o cotă de 2 la sută din valoarea totală a investiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.