Abia adusă, marți 30 aprilie, în Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău, Florenţa-Narcisa Rupa a fost dată din nou dispărută.  Ieri, în jurul orei 19.00, minora i-a spus unei educatoare din Complex că vrea să meargă la baie. De acolo, fata a fugit pe fereastră. La momentul dispariţiei, era îmbrăcată cu un tricou alb cu mânecă scurtă, blugi de culoare albastră şi era încălţată cu papuci.

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, fata se află în sistem de 4 ani, adică exact de când a fost luată de la bunicii aflați într-o localitate dintr-o zonă montană a județului Buzău. ,,Minora are niște tulburări de comportament specifice vârstei. Se pare că are un prieten la care fuge foarte des însă de fiecare data este găsită. Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău nu este cu regim închis prin urmare porțile sunt în permanență deschise. S-au luat toate măsurile pentru a evita aceste situații. Fata, elevă în clasa a VIII a, era permanent însoțită de un educator  la școală, însă au fost situații în care a fugit și de la școală. ,, a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.  

Reprezentanții Direcției spun că în toți cei 4 ani de când minora se află în sistem, niciunul dintre membrii familiei sale nu a ținut legătura cu ea. La solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, fata a fost dată în urmărire la nivel naţional, iar poliţiştii continuă activităţile ce se impun pentru găsirea ei. Persoanele care deţin informaţii ce pot ajuta la depistarea minorei sunt rugate să anunţe de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.