Consiliul Local Municipal a validat dispoziţia primarului referitoare la majorarea bugetului local. Municipiul Buzău a primit de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice suma de 8 milioane lei, rezultată din sumele defalcate din TVA. Banii vor fi destinaţi pentru alimentarea continuuă cu energie termică pentru buzoienii racordaţi la RAM.

Aşadar, din cele 14 milioane de lei împrumutate de la Ministerul de Finanţe pentru subvenţionarea gigacaloriei în această iarnă, vor fi scăzute cele 8 milioane făcute cadou la sfârşit de an tot de la Guvern.

,,Vă informez că din acel credit vă anunț că vor mai dispărea 3 milioane de lei, în sensul că cei de la RAM au recalculat și au constatat că nu ne trebuiau 14 milioane de lei, adică 3 milioane de euro, ci doar 11 milioane de lei. Deci 11 fără 8 fac 3, cu acele 3 milioane se va întinde pe 20 de ani. Deci până la urmă este o chestie bună pentru bugetul local”, a menționat primarul municipiului Buzău.

Potrivit lui Constantin Toma, banii vin din Fondul de Rezervă al Guvernului, iar un aport deosebit l-a avut deputatul Marcel Ciolacu, în facilitarea acordării acestui sprijin financiar pentru Buzău. ,,Cu acești bani de la bugetul statului – și mulțumesc pe această cale, domnului Marcel Ciolacu în primul rând, și celorlalți care ne-au ajutat-, vom putea micșora acest credit pentru următorii 20 de ani”, a adăugat Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.