Până pe 3 mai, Primă­ria Buzău derulează campania de curăţenie a oraşului. Acţiunile se vor desfășura conform unui calendar  în aşa fel încât toate cartierele din municipiu să beneficieze de curăţenia de primăvară. Săptămâna aceasta sunt programate plombări şi acţiuni de curăţenie pe ar­terele cu circulaţie intensă din municipiu. Totodată, în această perioadă mobilierul urban va fi reparat şi vor fi montate noi coşuri de gunoi.

Pe cartiere, curăţenia debu­tează în data de 18 martie, în cartierul Mareşal I. Averescu, urmând ca acţiunile să fie continuate, până la sfârşitul lunii, în cartierele Bălcescu (20-21 martie), Caraiman, N. Titulescu şi Micro XIV. Campania de curăţenie va continua şi în aprilie în cartierele Dorobanţi I şi II, Broşteni, Micro V, Horticolei, Obor, Cuza Vodă, Centru, I. Băieşu, 1 Decembrie 1918, Unirii Sud şi Unirii Nord.

Ultimele carteire în care se va desfășura campania sunt Poştă şi Mihai Viteazu unde echipele vor acționa înainte de sărbătorile pascale.

În tot intrevalul prevăzut de primărie pentru curățenia de primăvară se vor desfășura acțiuni de curăţirea spa­ţiilor verzi, repararea şi vop­sirea băncilor din parcuri şi din staţiile de autobuz, cu­răţenia generală a parcuri­lor din municipiu, gazonarea peluzelor şi salubrizarea platformelor gospodăreşti, a stră­zilor, aleilor şi a părculeţelor şi locurilor de joacă pentru copii. Locurile de joacă pentru copii vor fi re­parate,dacă acest lucru se impune. Nu în ultimul rând, în ca­drul campaniei de curăţenie a oraşului vor fi executate o serie de lucrări de întreţinere la nivelul aleilor, parcărilor şi trotuarelor.

Nici  câinii fără stăpân nu sunt uitați. Patrupedele vor fi adunate de pe străzi şi duse la adăpostul special amenajat. O altă acţiune derulată în această perioadă este legată de depistarea, atenţionarea şi sancţionarea deţinătorilor de construcţii neautorizate situate pe domeniul public, fie chioşcuri, garaje, fie alte împrejurimi sau anexe gospo­dă­reşti.
În toată această pe­rioadă, în cartierul Simileasca, cură­ţenia va fi efectuată cu ajutorul persoanelor pentru care se asigură venitul minim ga­rantat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.