Cel mai mare spital din județ este în situația de a nu mai putea acoperi gărzile la Pediatrie, pe tot parcursul lunii. După ce două doctorițe au rămas însărcinate și vor intra în concediu prenatal din martie iar o a treia pediatră are probleme de sănătate care nu-i mai permit să lucreze noaptea, spitalul din Micro 14 este în situația de a rămâne fără gărzi la Pediatrie 5-6 zile pe lună. Este o situație extrem de delicată, care va fi resimțită din luna martie.
”Marți seară, am avut un medic de gardă până la ora 22.00 , după aceea nu am mai avut gardă la Pediatrie. Acest fapt este cauzat de faptul că din cei 7 medici activi din Spitalul Județean, 2 doctorițe intră în prenatal iar altă doctoriță nu are voie să mai facă gărzi din motive medicale. Am rămas în 4 medici activi si cu o colaborare cu alt medic din județ. E o problema dificilă”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.
Urmare a acestei situații, marți noapte, copiii care au ajuns la Urgențe cu simptome de gripă au fost direcționați către Boli Infecțioase, cazurile mai complicate au fost transferate la alte spitale, în timp ce alții au fost internați la Pediatrie, cu acordul medicului de la UPU. Există însă și o altă problemă: nici la Boli Infecțioase nu sunt acoperite toate gărzile în decursul unei luni.
În fața acestei situații, conducerea Spitalului Județean Buzău spune că încearcă să găsească soluții pentru a reduce cât se poate de mult numărul zilelor fără gărzi. Conform calculelor, 5-6 zile dintr-o lună ar rămâne descoperite, dar reprezentanții SJU speră să atragă medici din județ care să vină să facă gărzi, pe perioada în care cei doi pediatri vor fi în concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.