Valeriu Niţescu, „mâna dreaptă” a lui Cristian David şi, totodată, denunţător al acestuia, a fost audiat, ieri, în dosarul în care fostul ministru de Interne e acuzat că a luat mită 500.000 de euro

La mai bine de o lună şi jumătate de la audierea fostului ministru de Interne Cristian David, în care acesta nega că ar fi luat bani de la edilul Jilavei, Adrian Mladin pentru a interveni la fostul prefect al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în favoarea unei persoane care revendica un teren, magistraţii Instanţei supreme au ascultat, ieri, depoziţia fostului consilier al ministrului, cel care a cărat efectiv banii, în anul 2008.

Valeriu Niţescu a relatat că edilul localităţii Jilava cumpărase drepturile litigioase pentru un teren de la o anumită persoană şi era interesat să ia legătura cu prefectul de Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea retrocedării imobilului. „Mi-a dat o geantă neagră sport, de mărime medie, in care mi-a spus că se află 500.000 de euro pentru David Cristian, sumă dată pentru ajutorul acestuia în această afacere cu terenuri”, a declarat Niţescu.

Nemulţumit că n-a luat în lei

Denunţătorul a spus că nu a verificat dacă în geantă se află bani, însă şi-a dat seama ulterior, din ceea ce i-a spus Cristian David.

„M-am deplasat cu maşina ministerului la locuinţa de serviciu a lui David Cristian din Piaţa Galaţi. Mi-a deschis menajera, care mi-a spus că era la baie. I-am lăsat geanta pe birou, apoi m-am întors la minister. (…) Peste două sau trei zile a folosit o expresie – «era mai bine dacă erau în lei» – care mi-a confirmat că a intrat în posesia banilor. Mladin m-a întrebat dacă David a fost mulţumit şi i-am spus că da”, a spus Niţescu în faţa magistraţilor.

În data de 5 aprilie, fostul ministru de Interne Cristian David a negat că ar fi primit mită 500.000 de euro. El a susţinut că rechizitoriul DNA nu este bazat pe fapte, „ci pe interpretări” şi că „acuzaţiile nu sunt susţinute de probe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.