Cezar PREDA -6

Buzăul are doi politicieni trecuți prin școli înalte, care au făcut studii în Securitate la Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul, institutie de invatamant superior a SRI. Ne referim la deputatul PNL de Buzău, Cezar Preda, și la deputatul PSD, Marcel Ciolacu. Alături de mai mulți miniștri, parlamentari și șefi de instituții ori consilieri prezidențiali, cei doi au urmat cursurile care i-au specializat in probleme de securitate nationala.
Frecventarea cursurilor Academiei Nationale de Informatii nu inseamna că respectivii cursanti sunt ofiteri sau colaboratori ai SRI. Numarul mare de politicieni care studiaza la ANI arata insa existenta unui fenomen, la fel cum fenomen poate fi considerata si aparitia in functii numite a unor personaje cu acelasi tip de studii.

Cezar Preda, deputat PNL, are certificat absolvire a cursului postuniversitar de perfecţionare cu durata de trei luni în specializarea „Securitate naţională”, Colegiul Naţional de Informaţii, seria 2009 Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti; 16 martie – 16 iunie 2009. Este membru in Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI în timp ce Marcel Ciolacu, deputat PSD, este doctorand la ANI din 2014

Deputatul Ion Marcel Ciolacu (PSD) a declarat pentru hotnews că isi va da doctoratul la Academia Nationala de Informatii pe tema exercitarii controlului parlamentar asupra Serviciului National de Informatii si că poate sustine un doctorat pe aceasta tema doar la institutia academica a SRI.

“Fac doctoratul pe controlul parlamentar. Asta-i tema. Deci, nu l-as putea face in alta parte. E legata de job-ul meu de parlamentar si de institutia dansilor”, a declarat deputatul Marcel Ciolacu care a spus ferm că acesta este singurul motiv, cel legat strict de slujba sa întrucît ar vrea să ramană parlamentar, nicidecum să se întoarcă în administratie.
Înainte de a fi deputat, Marcel Ciolacu a fost viceprimar al Buzăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.