Deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu, salută decizia ca alegerea celor din administrațiile locale să aibă loc în urma unui singur tur de scrutin. Parlamentarul buzoian critică, totodată, poziția PNL, care cere două tururi de scrutin.
”Ultima păruială publică dintre conducerea PNL si premierul Dacian Ciolos a fost cauzată de subiectul alegerilor locale din 2016. Alina Gorghiu s-a gândit, într-o dimineață, la cafea, că dacă primul ministru al țării este nominalizat de presedintele liberal al României, acesta se transformă automat într-un organ decizional al partidului. Numai că, iată, premierul s-a facut vrednic de funcția pe care o deține si le-a spus liberalilor verde în față că nu poate lua decizii neconstitutionale. Cu alte cuvinte, alegerile se vor desfășura, în 2016, în formula cu un singur tur de scrutin, conform legii”, a transmis deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu.
În același context, parlamentarul critică vehement atitudinea adversarilor săi politici, vorbind despre ”amatorism politic” și ”iresponsabilitate”.

”Ceea ce mă frapează este însă ușurința cu care doamna Gorghiu solicită, în mod public, încălcarea prevederilor constituționale. Știm cu toții pozitia fermă a Curții Constituționale cu privire la modificarea legislatiei electorale cu un an înainte de alegeri. Stim foarte bine cât de mult a dăunat României dezvoltarea acestui subiect si angajamentele ferme luate de clasa politică de la noi pentru a se evita o nouă situatie de acest gen. Dar acum, liberalii se folosesc iarăsi de cazul Colectiv, de revendicările manifestanților din Piața, pentru a se urca pe valul electoral. Singurul argument la care face trimitere conducerea PNL este acela că alegerile în doua tururi de scrutin reprezintă dorința populației, manifestată prin strigările si bannerele din Piață. In opinia mea, nu veti găsi în ultimii ani un exemplu mai clar de iresponsabilitate si de amatorism politic. Ceea ce lasă să se întrevadă doamna Gorghiu este ideea că schimbarile politice nu trebuie să țină cont de regimul constitutional, de domnia legii, ci de vointa Străzii, atunci cand aceasta le doreste. Sunt foarte curios ce opinie ar avea despre intentiile conducerii PNL Mircea Ionescu Quintus, un liberal vechi si autentic. Sunt convins ca nu una buna. Revenind, apreciez inca odata pozitia ferma si corecta a premierului Romaniei, exprimata intr-un moment extrem de delicat.”, a conchis deputatul PSD, Adrian Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.