Surse judiciare din cadrul DIICOT spun că deputatul râmnicean Titi Holban a fost audiat în calitatea de martor în dosarul în care Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, şi sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism.
Potrivit aceloraşi surse alături de Holban a fost chemat la audieri şi  deputatul PNL de Bacău Ionel Palăr.
Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu au fost reţinute în luna iulie 2012 şi ulterior eliberate de instanţă, într-un dosar în care procurorii DIICOT efectuează cercetări în legătură cu activitatea unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu proxenetismul şi prostituţia, coordonat de cele două.
‘Începând cu anul 2010, numitele Andreea-Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria-Magdalena Lungu, de 38 ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani. Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco’, informa DIICOT.
Potrivit procurorilor, tinerele care practicau prostituţia erau racolate de membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, din mediul oamenilor de afaceri, erau diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.
‘Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membrii grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300 – 500 euro. În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat’, mai declarau procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.