Tâlhărie urmată de moartea victimei. Este încadrarea făcută de procurorii buzoieni în cazul șocant de la Căldărăști.

Astăzi, anchetatorii au venit cu mai multe detalii legate de modul în care au acționat cei trei minori și despre cauza decesului victimei, un bărbat în vârstă de 82 de ani.

,,La data de 23.03.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă.

Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă.

A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.

În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi.

Având în vedere vârsta autorilor faptei, în cauză s-au luat măsurile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare, pentru minorul care a împlinit vârsta de 14 ani dispunându-se efectuarea unei expertize neuropsihiatrice.

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție., a transmis Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.