Elevii de clasa a opta au susţinut în urmă cu două săptămâni simularea la Evaluarea Naţională. Rezultatele pe care aceştia le-au obţinut nu sunt deloc bune, ba din contră, se prefigurează un nou dezastru la examenele pe care absolvenţii trebuie să le susţină. Doar o treime din elevii de clasa a opta au reuşit să obţină o notă de trecere. Ca şi în anii trecuţi, cea mai grea probă s-a dovedit a fi matematica unde doar 32% dintre candidaţi au reuşit să ia notă de trecere. Procentul de promovabilitate la această materie este mai mic faţă de anul trecut când a fost de 50%.

La proba de limba şi literatura română rezultatele au fost mai bune, 80% dintre elevi au reuşit să obţină note de trecere. Indolenţa elevilor vine şi din faptul că promovarea examenului din vară nu îi ajută decât pe cei care vor să fie admişi la un liceu bun, în timp ce alţii care nu au pretenţii au locuri rezervate la liceu, indfierent de media de admitere.

Şefii din învăţământul buzoian vor organiza în zilele următoare şedinţe atât cu directorii de şcoli, cât şi cu părinţii încercând astfel să tragă un semnal de alarmă şi poate elevii să se apuce de învăţat chiar dacă timpul până la examen este destul de scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.