Accidentul produs ieri la școala din localitatea Cernătești nu rămâne fără urmări. Directoarea şcolii şi-a dat ieri demisia iar astăzi Inspectoratul Şcolar a şi numit un înlocuitor temporar. În acelaşi timp, primarul a mobilizat o echipă de muncitori pentru a tăia lemnele din curte, astfel încât grămada de buşteni să dispară până deseară.

La o zi după incident, cadrele didactice ale şcolii Cernăteşti au fost convocate de conducerea Inspectoratului Şcolar, ca să-şi aleagă un nou director. Postul rămăsese vacant după ce Veronica Şomoiag şi-a dat aseară demisia de onoare, fiind considerată principalul vinovat de producerea tragediei de ieri dimineaţă.

Cadrele didactice sunt încă marcate de tragedia care s-a produs sub ochii lor. Noua conducere a şcolii Cernăteşti va reface regulamentul de ordine interioară, într-o primă intanţă.

Tot astăzi, la o zi după eveniment, primarul a decis să scape de stiva de lemne care ar fi putut să le omoare pe cele două eleve de opt ani.

Miercuri dimineaţă, două eleve de clasa a doua din Cernăteşti au ajuns la spital după ce o stivă de lemne depozitată pe terenul de sport s-a dărâmat peste ele. Fetele erau în timpul orei de sport, nesupravegheate. Una dintre eleve a ajuns cu fracturi la nivelul capului şi al toracelui la spitalul Floreasca iar colega ei a fost internată la spitalul judeţean Buzău, cu fractură deschisă la picior. Profesorul care a lipsit nemotivat de la clasă şi directoarea şcolii, soţia acestuia, fac obiectul unei anchete penale pentru vătămare corporală din culpă şi vor fi judecaţi şi de către o comisie de disciplină, din cadrul şcolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.