Disciplinele opționale nu reflectă în mod real alegerea elevilor, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj, cu prilejul unei dezbateri pe această temă.

„Părerea mea este că opționalele nu reflectă opțiunile elevilor real (…), trebuie să folosim cât mai mult resursele școlii și resursele pe care le putem atrage în școală, astfel încât să putem să particularizăm efortul pe care îl facem spre elevi. (…) Dacă vrem cu adevărat să se întâmple ceva în zona aceasta trebuie să ne apropiem de ideea unor resurse educaționale deschise. (…) Sper ca experiența legată de opționale să devină din ce în ce mai vizibilă (…), pentru că sunt convins că spațiul de inovare cel mai teribil este în zona acestor programe, aș vrea ca majoritatea lor să rămână opționale, să se consolideze ca opționale, adică să lase cât mai mult profesorul să ofere o educație personalizată elevului. Sigur, sunt inițiative, ne putem gândi că la un moment dat unele dintre ele pot ajunge și în curricula principală obligatorie, dar pentru mine este important să vedem în spațiul acela de 25% la dispoziția profesorului cum anume aceste opționale pot fi reflectate orizontal”, a afirmat ministrul Curaj.

El este de părere că în următorii ani trebuie să se investească, din fonduri europene, „pentru a doua și a treia competență a cadrelor didactice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.