Consilierii locali din Calvini care au boicotat ședințele de Consiliu încă de la constituire au la dispoziție două luni să se gândească la ce vor spune în fața judecătorului atunci când vor fi întrebați de ce s-a ajuns în situația ca deliberativul local să fie desființat în Instanță. Pe 29 septembrie, aleșii locali de la Calvini au al doilea termen în acțiunea depusă de primarul Neculai Curelea de dizolvare a Consiliului Local al comunei, la instanța de  Contencios Administrativ a Tribunalului Buzău. Până atunci, pârâții au timp să-și formuleze apărarea.

Scandalurile se ţin lanţ în Consiliul Local Calvini încă de la constituirea noului deliberativ local după alegerile locale din 10 iunie. Curelea spune că a preluat o comună unde nu s-a făcut nimic ani la rând. Acest blocaj se înregistrează într-un moment în care sunt proiecte  – mai ales pentru infrastructura comunei – în aşteptare, care trebuie implementate. ­Pro­blema dizolvării s-a pus, în cazul Consiliului Local Calvini, în momentul în care conflictul care îi are ca protagonişti pe aliaţii PSD-PNL, în jurul cărora s-au grupat restul forţelor politice din administraţia comunei, s-a acutizat. Cererea de dizolvare a fost înaintată Tribunalului Buzău de primarul Neculai Curelea, la începutul lunii martie, şi a fost nevoie de mai bine de o lună şi jumătate ca instanţa să dea un termen în acest caz.

Motivul blocajului administrativ de la Calvini este destul de ciudat, fiind vorba de neînţelegeri între membrii aceleiaşi formaţiuni, USL.

Mai exact, social-democraţii sunt nemulţumiţi că viceprimar a fost numit un liberal, iar de atunci nu a mai existat cale de împăcare între PSD şi PNL, lucru ce a împiedicat buna funcţionare a Consiliului Local Calvini.  Dizolvarea Consiliului Local Calvini a devenit acum doar o chestiune de timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.