DN 10 intră în reabilitare. Vestea vine de la prefectul judeţului care a anunţat că pe drumul naţional care leagă Buzăul de Braşov sunt în prezent 5 puncte critice pentru care s-au făcut studiile de fezabilitate pentru refacerea lor. Lucrările de refacere vor începe cât de curând iar pentru două dintre zonele afectate banii vor veni de la Banca Europeană pentru Investiţii.

„Cel puţin două dintre punctele în care sunt probleme pe DN 10, este vorba despre km 83 din zona Siriu şi porţiunea de la Ciuta, unde acum se circulă pe un singur fir, lucrările vor începe cât de curând, fondurile vor veni de la BEI”, a declarat astăzi prefectului judeţului Paul Beganu. Potrivit acestuia pe DN 10 sunt probleme în zonele Ciuta, Vipereşti, Chirleşti şi Siriu în două puncte.

Şoseaua naţională a fost refăcută în urmă cu câţiva ani de firma băcăuanului Dorinel Umbrărescu însă lucrările au vizat atunci doar înlocuirea covorului asfaltic şi lărgirea părţii carosabile pe anumite porţiuni. Problemele care apar pe DN 10, spun constructorii de drumuri, sunt cauzate în parte de alunecările de teren, iar pentru a reface acele tronsoane este nevoie de întărirea versanţilor din amonte sau aval, dar şi de căderi de pietre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.