Azi-noapte, după ce a fost investigată de medicii de la UPU a Spitalului din Focșani, doctorița de la Ambulanța Buzău, rănită grav, după ce s-a răsturnat cu salvarea (eveniment în care pacienta, în vârstă de 75 de ani, intubată, cu diagnosticul de COVID, a decedat din cauza traumatismelor, iar șoferul ambulanței și asistentul medical din echipaj au scăpat cu răni ușoare), a fost transferată la Spitalul Clinic „Bagdasar Arseni” din București, cel mai mare spital de neurochirurgie din țară.

Medicul, în vârstă de 62 de ani, a suferit traumatism de coloană cervicală și traumatism toracic, aflându-se în stare gravă în continuare.  

Doctorița Mariana Pruteanu este unul dintre cele mai longevivi medici de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău și se află în pragul pensionării. Atmosfera de la SAJ Buzău este apăsătoare, cu toții rugându-se să primească vești bune despre colega lor, de la doctorii din Capitală. 

Reamintim că, aseară, în jurul orei 20:00, o ambulanţă a Serviciului Județean de Ambulanţă Buzău, care efectua un transfer interclinic către secţia ATI a Spitalului Buhuşi, cu o pacientă în vârstă de 75 ani, intubată, s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un cap de pod, pe DN 2 E85, pe raza oraşului Mărăşeşti.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost mobilizate 4 echipaje de pompieri cu: 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de intervenţie, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea. La sosirea echipajelor de intervenţie la faţa locului, şoferul ambulanţei şi asistentul medical se autoevacuaseră. Pompierii au extras din habitaclu medicul şi pacienta, ambele persoane aflate în stare de inconştienţă. a anunţat ISU Vrancea. Ulterior, pacienta a fost declarată decedată.

Şoferul ambulanţei care prezenta traumatism la umărul drept şi asistentul medical care a suferit atac de panică au fost asistaţi la faţa locului de către paramedici şi echipajele SAJ.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.