Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Buzău, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi, cu privire la furtul unui autoturism de pe raza municipiului Buzău, au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea faptei, stabilind că este vorba despre doi minori cu vârste de 12 şi 14 ani.

Fapta fusese sesizată Poliţiei în dimineaţa zilei de 10 ianuarie a.c. de către proprietara vehiculului, o buzoiancă de 32 de ani, care a precizat că, în seara precedentă, a lăsat autoturismul neasigurat și cu cheile în contact în fața imobilului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la Compartimentul Furturi din Auto a rezultat că în noaptea de 09 spre 10 ianuarie a.c., cei doi minori au luat autoturismul persoanei vătămate și, deși nu aveau drept de a conduce, s-ar fi plimbat pe mai multe străzi din zona comiterii faptei. Ulterior au abandonat autoturismul pe o stradă din vecinătate. Autoturismul ar fi fost condus de către brăileanul de 14 ani.

În aceeași noapte, minorii au păgubit un alt buzoian, în vârstă de 44 de ani, care și-ar fi lăsat la rândul său mașina neasigurată în fața casei pe timpul nopții. În acest caz au sustras din habitaclul mașinii bunuri și bani, creând proprietarului un prejudiciu de 1000 de lei.

De asemenea, au încercat să sustragă bunuri dintr-un al treilea autoturism lăsat neasigurat în fața unui imobil, aparținând unui buzoian de 44 de ani, însă fără a cauza vreun prejudiciu.

Poliţiştii au recuperat prejudiciul în totalitate și a fost restituit părților vătămate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.