Telefonul copilului continuă să sune aproape zilnic . La celălalt capăt al firului sunt reclamate situaţii în centrul cărora se află minori aflaţi în risc. Potrivit statisticii înregistrate la telefonul copilului luna trecută au fost înregistrate 46 de sesizări  28 dintre cazuri fiind confirmate.

Sesizările au venit în marea majoritate din partea profesioniştilor, respectiv din partea unor instituţii publice, medici, profesori, organele de poliţie, autorităţi locale. Potrivit unui comunicat al DGASPC : ” pentru 20 de copii au fost înregistrate situaţii de neglijare, pentru 7 dintre aceştia s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, iar ceilalţi 13 copii au rămas în mediul familial cu servicii de consiliere din partea D.G.A.S.P.C. Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale„.

În cazul altor 2 copii au fost înregistrate situaţii de abuz sexual, cazurile se afla încă în evaluare,iar pentru 6 copii au fost înregistrate situaţii de abuz emotional, pentru 3 dintre aceştia s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, ceilalţi copii au rămas în mediul familial, cu servicii de consiliere din partea D.G.A.S.P.C. Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale.

Cu privire la distribuţia pe sexe, este vorba despre 12 copii de sex masculin şi 16 de copii de sex feminin, 8 dintre aceştia provin din mediul urban şi 20 din mediul rural.” se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.