Un buzoian din cartierul Poştă, care a postat pe Facebook un îndemn la acţiuni de violenţă împotriva romilor care au adus boala în comunitate, a intrat în atenţia poliţiştilor.

În urma imaginilor apărute în spaţiul public în care un utilizator al unei reţele de socializare a postat un mesaj scris prin care îndemna la conflict între membrii comunităţii dintr-un cartier al municipiului Buzău, poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat verificări.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat şi depistat cetăţeanul, fiind vorba de un bărbat de 46 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 4 mai.

Mesajul inducea o stare conflictuală, îndemna la acţiuni cu violenţă şi la fapte care ar fi contravenit legii. ”Ştiu că multă lume va spune că sunt rasist, dar noi plătitori de impozite suferim din cauza lor. Nu avem altă soluţie decât cea la care au recurs cei din Stâlpu acum câţiva ani (…)”, a scris bărbatul pe Facebook.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.