drager
Polițiștii din Buzău au scos din trafic, la timp, un bărbat de 39 de ani din Puiești, care era beat criță și putea provoca oricînd un accident cu urmări dramatice.
Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Rm.Sărat l-au depistat pe șoferul cu alcool la bord pe strada Focșani din municipiul Rm.Sărat și l-au luat la întrebări. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au întocmit dosar penal conform Codului Penal pentru comiterea infracțiunii privind ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Polițiștii atrag atenția că alcoolul dăunează grav siguranței rutiere:

• Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.

• Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.

• De cele mai multe ori, cei care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, comit frecvente încălcări ale regulilor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri riscante sau execută, în mod periculos virajele, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

• Este bine de ştiut faptul că alcoolul consumat până seara târziu persistă în organism chiar şi în dimineaţa următoare, peste limite legale.

• Întrucât pericolul conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice este foarte mare, această faptă a fost incriminată de lege, fiind prevăzută cu cea mai aspră sancţiune contravenţională (amenda maximă prevăzută pentru persoane fizice şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile).

• Totodată, fapta de a conduce pe drumurile publice un autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea şi anularea permisului de conducere.

• În mod similar se pedepseşte refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.