Dosarul ”Mită la Permise” a ajuns la Curtea Supremă. În luna mai, judecătorii din Ploiești i-au condamnat la închisoare cu suspendare pe cei 5 inculpați. Acum, însă, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție după ce primarul comunei Brăiești, Adrian Perțea, a depus un recurs în casație. Cererea va fi analizată de magistrații Curții Supreme pe 2 octombrie.

Reamintim, în luna mai, magistrații Curții de Apel Ploiești au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a celor cinci inculpați, printre care doi foști angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto din subordinea Instituției Prefectului, primarul din Brăiești, Adrian Perțea și patronul unei școli de șoferi din Buzău, Gheorghe Brătilă. Pedepsele au fost cuprinse între 9 luni și 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare. Cea mai grea lovitură a primit o primarul comunei Brăiești, Adrian Perțea. În urma condamnării, el și a pierdut mandatul și nu va putea candida la alegerile de anul viitor, întrucât instanța a decis și interzicerea drepturilor civile (inclusiv cel de a fi ales) pe o perioadă de 2 ani.
Reamintim, în dosarul supranumit ”Mită la Permise” acuzațiile au vizat acțiuni prin care doi agenți de la Serviciul Permise ar fi primit mai multe plinuri de carburant, prin intermediul unui instructor auto, contravaloarea fiind achitată de candidați la obținerea permisului auto. La prima instanță, doi dintre inculpații persoane fizice au primit pedepse cu închisoarea, cu executare, alți trei, cu suspendare, în timp ce școala de șoferi a primit o amendă penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.