La începutul acestei săptămâni, în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a ajuns o nouă autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime. Este cea de-a doua astfel de autospecială intrată în dotarea instituției, fiind achiziționată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în luna decembrie a anului 2018.
Autoscara va acționa pentru salvarea persoanelor de la înălțimi și asigurarea pătrunderii rapide a forțelor de intervenție în părțile superioare ale clădirilor înalte și foarte înalte, când căile de acces devin impracticabile ca urmare a incendiilor de mari proporții sau dezastrelor.
Date tehnice:
– dimensiuni (lungime/lăţime/înălţime): 10760mm /2500mm /3550mm;
– Înălțimea maximă de lucru : 45 metri;
– Rotire în plan orizontal : 3600;
– Rotire în plan vertical : -50….+750

Până în momentul de față, singura autoscară de acest gen avea ca arie de deservire întregul județ, iar odată cu intrarea în exploatare a noii autospeciale, timpii de intervenție se vor reduce. În acest scop, vehiculul a fost dislocat Detașamentului de Pompieri de la Râmnicu Sărat, în timp ce autoscara aflată deja în dotare a rămas la dispoziția unității din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.