În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au întocmit două dosare penale, au reţinut în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au constatat şi sancţionat 498 abateri de la regulile de circulaţie.

Permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, depăşiri neregulamentare şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost indicată în cazul unui buzoian în vârstă de 43 de ani. Acesta a fost oprit sâmbătă de un echipaj al Biroului Rutier Buzău care acţiona pe Strada Transilvaniei din municipiu şi pentru că etilotestul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Celălalt dosar penal a fost întocmit sâmbătă de către un echipaj de poliţie ce acţiona pe strada Prelungirea Unirii, care a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un buzoian în vârstă de 48 de ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit că bărbatului îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.