Fenomenul general al scăderii populației școlare a dus la reducerea drastică a numărului de clase. Cel mai mult au avut de pierdut instituțiile de învățământ din mediul rural, dar și liceele tehnologice.  O astfel de situație se întâlnește de la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu”, unde au rămas cu puțin peste 300 de elevi. Practic, efectivul de elevi este mult prea mic în comparație cu clădirile și terenul de care a dispus această unitate de învățământ.

”În acest moment, liceul mai are doar 13 elevi la profilul „Chimie”, iar aceștia sunt în clasa a douăsprezecea. (…) Doamna director a solicitat în fiecare an clasă de chimie, însă, pentru că nu și-au promovat intens oferta educațională, n -au reușit să formeze clasă. (…) Imaginați-vă că, la un moment dat, doamna director a format o clasă cu doar 9 elevi. Am considerat acest lucru inadmisibil, iar în Consiliul de Administrație al IȘJ, eu m-am opus”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Nela Wamsiedel.

De anul viitor, Liceul Costin Neniţescu ar putea fi comasat cu Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii. Edilul şef al Buzăului spune că le-a prezentat deja reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar planul său, propunere cu care oficialii învăţământului ar fi fost de acord. Comasarea untiăţilor de învăţământ va duce la întărirea învăţământului tehnologic la Buzău, dar şi la reducerea costurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.