Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunță persoanele care au achiziţionat file de somon afumat marca Auchan să nu îl consume şi să aducă produsul la magazin, întrucât în urma analizelor efectuate s-a detectat contaminarea cu bacteria Listeria monocitogenes. Bacteria a fost depistată în urma unei reclamaţii.

,,În urma unei reclamaţii, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 grame, cod EAN : 5949084000153, produs în 10.01.2019, expiră pe 23.02.2019. În urma analizelor efectuate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma”, se arată în anunţul Auchan, publicat pe site-ul ANSVSA, potrivit Agerpres.

La începutul lunii februarie, retailerul retrăgea din acelaşi motiv produsul „Pouce File de somon afumat 100 g”. Un alt retailer, Lidl România, recheamă preventiv produsul „Belbake Fulgi nucă cocos, 200 g”, cu termenul de valabilitate 21 noiembrie 2019 şi lotul 34188, în condiţiile în care s-a constatat că produsul afectat conţine conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă.

În schimb, retailerul precizează că în cazul persoanelor care nu sunt alergice la sulfiţi produsul este apt pentru consum. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.