Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în cooperare cu poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea D.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, în cursul zilei de joi, au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de persoane şi proxenetism. Totodată, au fost puse în executare şi cinci mandate de aducere. La acţiune au participat poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală din cadrul I.P.J. Bacău, precum şi luptătorii de la Serviciile de Acţiuni Speciale Bacău şi Buzău.

În urma cercetărilor, a rezultat că  în perioada 2012-2013 un bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău precum şi două tinere de 23 şi 27 de ani din judeţul Buzău au recrutat mai multe tinere, prin false promisiuni de obţinere a unor locuri de muncă în străinătate. Acestea au fost duse şi cazate în Marea Britanie, unde au fost obligate să se prostitueze.

,,În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.,, se arată în comunicatul IGPR.

Persoanele în cauză au fost prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.