Primarul Constantin Toma a anunțat că face demersuri pentru ca parcul Crâng să revină în posesia Primăriei Buzău. Afirmațiile sale au stârnit comentarii, iar adversarii politici îl acuză pe primar că ar avea interese ascunse. Acum edilul șef vine cu dovezi că pădurea a aparținut municipalității. Constantin Toma a postat pe pagina sa de Facebook copia Monitorului Oficial care arată că parcul este proprietatea Primăriei și conţine două articole, scrise în limbajul specific acelei perioade de sfârșit de secol 19, ce clarifică apartenenţa Crângului:

„Art.1. Statul recunosce primăriei urbei Buzeu dreptul de proprietate asupra pădurei numită Crângul, situată în marginea oraşului Buzeu, cu condiţiune ca pentru tot-d’a-una să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului. Procesul intentat de Stat contra primăriei pentru revendicarea pădurei în cestiune rămâne stins.

Art.2. Administraţiunea domenielor şi a pădurilor Statului, prin înţelegere cu primăria Buzeu, va fixa şi va împietri hotarele acestei păduri, prin punctele extreme ale periferiei sale, conform posesiunei actuale.”

Toma a precizat că a făcut deja demersuri pentru ca Parcul Crâng să reintre, cu acte, în proprietatea Primăriei, dar că nu poate estima cât va dura întregul proces. În prezent, parcul aparține Romsilva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.