Primele peste 19 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns deja în teritoriu. La Buzău, în stocurile Direcției de Sănătate Publică au ajuns doar 350 de doze, o cantitate infimă față de necesarul existent la nivelul județului. Dozele primite vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical din secțiile de mare risc, iar pe măsură ce va fi suplimentat numărul dozelor de vaccinuri, se va trece și la imunizarea persoanelor din celelalte categorii de risc. La nivelul județului Buzău, numărul acestora este de peste 100.000.
Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut.  Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Campania de vaccinare trebuie sa înceapă la finalul lunii octombrie sau începutul luni noiembrie.
Vor fi vaccinate pesrsoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.