medici
Salariile tuturor angajaţilor din sistemul public de sănătate vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie. Anunțul a fost făcut marţi de premierul Victor Ponta, o ordonanţă de urgenţă în acest sens urmând a fi adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. Totodată, Executivul va trimite miercurea viitoare în Parlament un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor, care stabileşte clar în ce condiţii medicii şi asistenţii vor putea primi de la pacienţi „contribuţii suplimentare” sau aşa-zisele „atenţii”. Următoarea creştere va avea loc în 2016, odată cu proiectul legii bugetului, iar restul de 25% este prevăzut pentru 2017.
Pentru anul acesta resursele sunt asigurate din fondurile economisite la Ministerul Sănătăţii şi la Casă, dar pentru aceasta avem nevoie, în luna octombrie, de o rectificare bugetară pentru ca din noiembrie să se plătească salariile majorate în luna octombrie, a precizat Victor Ponta.
Putem de la 1 octombrie anul acesta, în baza economiilor făcute în sistemul de sănătate după introducerea cardului de sănătate, putem să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul sanitar actual: 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale şi 13.380 de persoane în Ministerele şi instituţiile care au propria reţea (MAI, SRI). Impactul bugetar anual al acestei creşteri de 25% este de 1,7 miliarde de lei, a declarat premierul.
Victor Ponta a precizat că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare privind majorarea salariilor cu 25% de la 1 octombrie.
Următoarea creştere va avea loc în 2016, odată cu proiectul legii bugetului, iar restul de 25% este prevăzut pentru 2017.
Important este să adoptăm în Parlament legea prin care să prevedem şi pentru anul viitor, astfel încât la următoarea treaptă să avem o nouă creştere de 25%. Până în 2017 să ajungem la o dublare a salariilor, o nouă majorare de 25% în 2017, a mai spus şeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.