O tânără buzoiancă scrie istorie în cadrul școlii militare de la Boboc. Ionela-Mirabela Tutunea a devenit șefă de promoție „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, fiind absolventă a armei „Rachete și Artilerie Antiaeriană”. Oficialii unității de învățământ militar punctează faptul că e un fapt mai rar întâlnit, ca o femeie să fie cel mai bun absolvent în cadrul armei „Rachete”

Tânăra buzoiancă a împărtășit câteva din trăirile ei din perioada în care a fost elevă a școlii de la Boboc, dar și despre cum a ales o carieră militară. 

Fiecărui om îi este dat să ajungă acolo unde chiar îi este locul. Consider că aici este locul meu, că armata este menirea mea și sunt mândră că am reușit în acești doi ani de studiu să valorific fiecare experiență prin care am trecut.

Am studiat la Colegiul Economic Buzău, profilul turism, iar pasiunea pentru cariera militară am avut-o dintotdeauna. Chiar dacă profilul nu a fost de așa natură încât să pot urma studiile la o școală militară dorința de a merge pe aceasă cale a fost mai presus decât temerea mea. Am avut prima medie de admitere și m-am ambiționat să învăț la fel de bine pe parcursul școlii. Chiar dacă mi-a fost greu la început și am întâmpinat multe piedici, m-am ambiționat și îmi spuneam în sinea mea că și atunci când nu mai pot, mai pot puțin.

Pot spune că am fost întotdeauna o fire ambițioasă, mi-am îndeplinit sarcinile cu seriozitate și mi-am dorit să fiu cea mai bună în tot ceea ce fac. Sunt de părere că acesta a fost secretul pentru a ajunge până aici.

Profesorilor mei de la catedra de Rachete și Artilerie Antiaeriană le datorez tot parcursul meu în această școală și le mulțumesc pentru profesionalism și seriozitatea și, deasemenea, că m-au făcut să conștientizez cât de importantă este această armă în Armata României.

Totodată, le doresc colegilor mei mult succes pe drumul ales și puterea de a trece cu brio peste toate obstacolele pe care le vor întâlni în viață și să nu uite că sunt oameni speciali.

Îi îndemn pe viitorii elevi ai acestei școli să fie puternici și devotați carierei militare pentru că perseverența continuă și optimismul vor fi calea către succes., a spus Ionela-Mirabela Tutunea. 

Foto: Alexandru Băncilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.