Astăzi Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a sosit, la Buzău unde a avut o întâlnire cu directorii de școli și reprezentanții sindicatelor din învățământul buzoian.

După ședința avută la Sala Mare a Consiliului Județean, Ecaterina Andronescu a mers la Palatul Comunal, unde a fost primită de către primarul Constantin Toma și de către liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Directorii de școli din Buzău i-au sesizat ministrului problemele financiare din sistem și au fost aduse în discuție propunerile de modificare a Legii Educației, începând cu simulările de examene, învățământul profesional și tehnologic, programul masă caldă în școli și până la examenele de admitere.

Ecaterina Andronescu a spus că nu susține ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu și-ar avea rostul atâta timp cât Evaluarea Națională s-a dovedit eficientă.

Ministrul a mai vorbit despre proiectul de digitalizare, proiect în care Buzăul este județ pilot.

Șefa învățământului românesc a mai precizat că principalul deziderat al sistemului de învățământ actual îl constituie creșterea calității educației în școlile buzoiene. O altă linie directoare o reprezintă înființarea, la Buzău, a școlilor duale, după modelul celei de la Brașov.

La întâlnirea cu directorii au participat cele trei șefe ale învățământului buzoian, inspectorul școlar general Florina Stoian și adjunctele Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, precum și senatoarea Liliana Sbârnea, secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.