TaxeContribuabilii, persoane fizice şi juridice, mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru plata fără penalităţi a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.
Potrivit legislaţiei în vigoare, contribuabilii care nu-şi achită obligaţiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalităţi de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare a termenului de scadenţă.
“Am colectat pana acum de la buzoieni, fie ca sunt persoane fizice sau juridice, aproximativ 70 la suta din suma totala. Sfatuim buzoienii sa isi achite datoriile pentru a evita in acest fel penalităţi de întârziere, sau mai rau, executarea silita. Noi deja am început să trimitem şi înştiinţări către cotribuabili prin care îi informăm cât au de plată şi termenul până la care trebuie să achite”, ne-a declarat Ion Gegea, director economic, Primaria Buzau.
Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru a limita timpul de aşteptare al contribuabililor la achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Buzau a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here