380x250_25-septembrie-data-limita-pentru-efectuarea-platilor-anticipate-cu-titlu-de-impozit-pe-venitŞi persoanele fizice, pe lângă firme, vor fi scutite de la plata penalităţilor stabilite pentru întârzierea la achitarea datoriilor către bugetul de stat, precum cele provenite din închirierea unor imobile sau din drepturi de autor, dar ar putea renunţa şi la o parte din dobânzile aplicate.
„Pe masa Guvernului s-a aflat un proiect de amnistie fiscală, destinat contribuabililor persoane fizice şi juridice care au de plătit dobânzi şi penalităţi de întârziere (aferente impozitelor neachitate – n.r.), să le putem şterge penalităţile dacă îşi vor plăti până în martie 2016 principalul şi dobânzile. Mai mult, nu mai cerem garanţii pentru această eşalonare”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
El a arătat că, astfel, firmele pot participa la licitaţii, după ştergerea acestor penalităţi, Guvernul dorind să impulsioneze piaţa.
Ministrul a precizat că penalităţile sumelor aferente nu se vor aplica nici pentru cei care depun declaraţii rectificative până în martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here