Persoanele care au bonuri fiscale emise pe data de 24 februarie cu o valoare cuprinsă între 934 lei şi 934,99 lei pot fi câştigători la extragerea ocazională de Paşte a Loteriei bonurilor fiscale, care are un fond de premiere tot de un milion de lei, pentru maxim 100 de persoane.

Ministerul Finanţelor Publice a organizat luni, în a doua zi de Paşte, o extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale, la care au fost înscrise bonurile emise între 1 februarie şi 16 aprilie. Aceasta reprezintă prima etapă a selecţiei câştigătorilor, fiind extrase bilele pentru ziua şi valoarea bonurilor. Astfel, au ieşit câştigătoare bonurile fiscale în valoare de 934 lei, emise pe 24 februarie. Dacă vor fi înregistrate peste 100 de cereri de revendicare, va fi organizată o nouă extragere, pentru desemnarea celor 100 de câştigători, la o dată ulterior anunţată.Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N.”Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, pot fi depuse începând de marţi la sediile ANAF. Persoanele care merg la Fisc pentru revendicarea premiilor trebuie să depună în original bonul fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere. Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat. Fiecare unitate teritorială ANAF la care se depun bonurile fiscale câştigătoare va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.După stabilirea finală a bonurilor câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF, pentru ca instituţia să încarce rezultatele în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” şi să verifice dacă bonurile sunt autentice. Controalele sunt realizate de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here