Canicula aduce profit hipermarketurilor, magazinelor şi teraselor chiar dacă veniturile buzoienilor scad de la o zi la alta. Aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele se vând zilele acestea ca pâinea caldă. La fel de bine s-au dat şi băuturile răcoritoare şi îngheţata.

Căldura insuportabilă  din ultimile zile i-a trimis pe cei mai mulţi dintre buzoieni la cumpărături. Speriaţi de temperaturile ridicate, dar şi de avertizările meteorologilor, buzoienii au luat cu asalt magazinele care vând aparate de aer condiţionat şi ventilatoare.

“În magazinul nostru vânzările au crescut în ultima perioadă cu un procent de 20 la sută. Clienţii au venit şi au cumpărat aparate de ventilaţie, atât aer condiţionat, cât şi ventilatoare. Preţurile la ventilatoare sunt între 60 şi 100 de lei iar la aerul condiţionat sunt între 350 şi 900 de lei”, ne-a declarat responsabilul de marketing dintr-unul dintre hipermarketurile buzoiene.

Aparatele de aer condiţionat dar şi alte sisteme de ventilaţie au devenit pentru buzoieni o necessitate, nicidecum un moft.

“Banii nu ne dau afară din casă  dar nu mai suportăm căldura, parcă, în fiecare an e mai cald. Am făcut un efort, am renunţat la altele şi am luat un aer condiţionat ca să nu murim în casă”, ne-a declarat Cristina Caloian, o buzoiancă care a cumpărat zilele acestea un aparat de aer condiţionat.

Încinşi de arşiţă, buzoienii au căutat răcoarea fie în parcurile din oraş, fie la ştand şi chiar pe lângă fântânile arteziene. Şi magazinele sau terasele au făcut profit de pe urma caniculei.

“În ultimele zile am vândut chiar foarte bine. Se caută, în general, berea rece, apa plată şi sucurile foarte reci. De asemnea, clienţii cer foartă multă gheaţă la băuturile pe care le servesc. Căldura cred că îi scoate pe oameni din casă, iar pentru noi acest lucru este un avantaj”, ne-a declarat Valentin Grigore, chelner la o terasă din apropierea Parcului Crâng.

Temperaturile se menţin ridicate

Oamenii nu scapă de caniculă nici în perioada imediat următoare. Meteorologii ne anunţă că şi în următoarele zile temperaturile vor fi foarte ridicate. Îngrijorător este faptul că pentru ITU (indicele temperatură-umezeală) a atins şi a depăşit pragul critic de 80 de unităţi după orele prânzului.

Odată cu temperaturile, în ultima vreme se pare că a crescut şi inconştienţa oamenilor. Buzoienii înfruntă canicula la orele prânzului şi cad pe stradă ca seceraţi. Numărul apelurilor la Ambulanţă s-au înmulţit în ultima perioadă iar cel mai mult au de suferit cardiacii, dar şi persoanele care consumă în exces băuturi alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here