perchezitii
Trei persoane, două din Buzău și una din Giurgiu, au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate miercuri în Buzău, Ilfov și Giurgiu. Alte 5 persoane au fost duse la audieri însă nu au fost reținute, urmând ca cercetările să fie continuate cu ei în stare de libertate.
Cei doi buzoieni, în vârstă de 40, respectiv 38 de ani, administratori ai unei societăţi din judeţul Buzău, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, în ceea ce priveşte relaţia comercială dintre societatea buzoiană, în calitate de client şi mai multe societăţi din județul Giurgiu şi Ilfov, în calitate de furnizori, operațiunile constând în livrarea de piei de animale, au caracter fictiv, mărfurile nefiind livrate către beneficiar, între aceste societăţi circulând efectiv doar facturi, în vederea transmiterii responsabilităţii aferente T.V.A. de plată, rezultată din tranzacţiile comerciale desfăşurate şi în vederea creării unui avantaj fiscal beneficiarului.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate, metodă prin care a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei a banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.000.000 de lei.

Reamintim, miercuri, zeci de polițiști au efectuat 12 de percheziţii pe raza a trei judeţe, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ cu piei de animale, cu valoare probatorie în cauză.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here