hasdeu4hasdeu4

Elevii buzoieni care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an vor primi câte 3.000 de lei, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern. Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, a arătat că, din datele sale, un număr de 124 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, fiind încă în analiză şi unele contestaţii, numărul final de beneficiari urmând să fie în jur de 130 tineri.

În topul judeţelor cu cele mai multe medii de 10, Iaşi este astfel pe locul întâi cu 12 medii maximePe locul al doilea se află Buzăul, cu 10 medii de 10, iar pe al treilea Clujul cu 9 elevi cu note maxime pe linie. De departe, liceul cu cei mai mulţi elevi de 10 pe linie este Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu” din Buzău, unde 9 absolvenţi au luat nota maximă la toate materiile. Al zecelea absolvent cu 10 pe linie a învățat Liceul Marghiloman.Printre elevii de 10 se numără atât fiica lui Cristinel Roma­nes­cu,vicepreşedintele CJ, cât şi Adelina, fiica omu­lui de afaceri Ion Mă­runţiş.

În judeţul Satu Mare, cinci din cei şase absolvenţi cu 10 pe linie au dat bacalaureatul la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare. Alte cinci medii de 10 au fost la Galaţi, toate la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Numărul absolvenţilor care au luat 10 la toate probele este aproape dublu faţă de 2012, când au fost 67 de medii maxime, dar şi faţă de 2011, anul în care 65 de candidaţi au luat 10 la toate probele. 114 elevi din cei 122 au absolvit liceul pe filiera teoretică, 4 pe filiera vocaţională, iar alţi 4 un profil tehnologic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here