În ultimii ani, învătământul tehnic şi profesional a început să fie din ce în ce mai atractiv pentru elevii buzoieni dornici să înveţe o meserie. În prezent, în judeţul Buzău, sunt înscrişi în unităţile de învătâmânt tehnic si profesional peste 9.000 de elevi, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul de la nivel naţional. Tocmai acest interes a condus la crearea, la Buzău, a unui nou grup de reprezentare a intereselor elevilor din acest sector. Liga Elevilor Meseriaşi este un proiect inovativ care are drept scop susţinerea problemelor elevilor din invatamantul tehnic si profesional, atat in plan local cat şi naţional.

Grupul este format din cel puţin 20 de elevi si 21 de profesori din Buzău dar şi alţi reprezentanţi. Potrivit planului de scolarizare pentru anul 2018-2019, la Buzău vor fi înfiinţate 76 de clase în învăţământul profesional şi tehnic.

Statisticile arată că mulţi tineri sunt posesori de diplome fără căutare, chiar dacă România are nevoie de meseriaşi. Din cele peste 200 de licee de meserii din întreaga ţară, doar un absolvent din 4 se califică pentru un loc de muncă.

Prin diverese proiecte si finanţări, şcolile profesionale încearcă totusi să atragă cât mai mulţi elevi să învete o meserie. Pe lânga burse, elevii beneficiază de ore practice de curs în care îşi pot însuşi o calificare, dar şi de o asigurare a locului de muncă alături de un salariu atractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here