actiune jandarmiAstăzi Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău va organiza o serie de activităţi ce au ca grup ţintă minorii. Astfel, în intervalul orar 10.00 – 14.00, vor fi organizate standuri expoziţionale cu tematică preventivă în „Galeria Mall” şi „Aurora Mall”, unde poliţiştii de la Prevenire şi poliţiştii de proximitate, împreună cu elevi voluntari, cadre didactice şi părinţi voluntari vor discuta cu cei aflaţi la cumpărături în cele două centre comerciale, despre cum trebuie să acţioneze pentru ca minorii să nu devină victime ale infractorilor.

De asemenea, începând cu ora 12.00, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii care funcționează la Clubul Poliţiştilor, vor avea loc vizionări de filme preventiv-educative specifice grupelor de vârstă participante.

Pentru a nu deveni victime ale persoanelor certate cu legea poliţiştii le recomandă elevilor:

– să aibă grijă de bunurile de valoare pe care le au asupra lor, mai ales în mijloacele de transport în comun şi pe drumul de acasă către şcoală sau la întoarcere / Este bine ca fetele să poarte genţile cât mai aproape de corp, iar băieţii să-şi ţină banii în buzunarele interioare ale hainelor, în niciun caz în buzunarul din spate sau lateral;

– să-şi păstreze banii asupra lor, să nu-i lase în bănci sau în hainele de la cuier / Este posibil să rămână fără ei!

– să evite să intre în vorbă cu necunoscuţi şi să nu le dea acestora indicii cu privire la imobilul în care locuiesc sau situaţia financiară a familiei, pentru a nu le deveni victime;

– să nu primească necunoscuţi în casă, indiferent de calitatea pe care aceştia şi-o declină;

– să nu riposteze la agresivitatea verbală şi să evite agresivitatea fizică;

– să fie atenţi la capcana drogurilor şi a alcoolului! Cei care le oferă prezintă doar lucruri frumoase despre acestea şi omit să spună că alcoolul şi drogurile distrug vieţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here